Virus folyt.

Szerencsésen megérkeztek a megrendelt alkatrészek(csövek) postai úton Bélához, aki elhozta nekem, és örömmel tervezgettük, hogyan fogom megcsinálni a két sárkányt. Mert immár a második darab a Béláé lesz, ha az égiek is azt akarják.

Mivel a sajátomat úgy rontom el ahogy akarom, ezért Dacron szalag helyett, elvettem a 4 cm.-es fekete selyem szalagot, amit eddig farokként használtam, és beszegtem vele a szárnyélet. Gondoltam azt is, hogy sportot űzök abból, hogy juszt sem a szabályos anyagokat építem bele a sárkányomba, ezért az ajánlott 7 cm-es 2 mm-es karbon rúd helyett egy elhasadt 6 mm-es rud negyedelt darabjából szabtam le a megfelelő hosszt, és azt varrtam bele a kis merevítésnek. Az alsó széle szegést, ahova a feszítő zsinórt kell bevarrni, sima fehér köpperszalaggal végeztem.

Az orr merevítéshez egy zippzárja hagyott régi fekete aktatáskát vágtam szét. A pántjából készítettem el az orr megerősítését.

Semmiféle plusz megerősítést nem tettem a szárnyak végébe meg a gerinc alá.

A középső rúd feszítését egy tépőzárral oldottam meg. A végére egy 16 mm vastag, 20 mm hosszú, vastagfalú mü.a. csőből csináltam a "T" zárót.

A hosszú Skyshark csövekhez küldtek, sárkányonként egy db tömör üveg rudat, amire rá kellhúzni a cső végét.

Az, ugyebár merőleges a függőleges 6 mm-es rúdra. E kettőt is az előbb említett vastagfalú mü. a. cső segítségével dolgoztam össze. Levágtam egy 25 mm-es darabot és középre merőlegesen egymásra, egymás fölé két 6 mm-es lyukat fúrtam és a függőlegesre húzva, a vitorlán, a számára készített nyíláson átdugva beletoltam a tömör 6 mm-est. Ez alkotja a középső "T" kereszteződést.

Ezek után mentem a Decatlon áruházba a többi alkatrészt beszerezni. (Mégis)

Úgy látszik, az a "Magasságos" tudva szándékomat, mármint hogy barkácsolva készítem sárkányomat, egy deka apró-cseprő alkatrész nincs a polcokon. Ezek szerint most ért oda az áruház, hogy a sárkányrészleg kifutó készleteit nem pótolják.

Most tervezgetem, az alkatrészeket, hogy majd bent a munkahelyemen "fusiba" keménygumiból meg danamitból megpróbálja elkészíteni. Ha valaki szintén ilyenre fanyalodik, -nem szakszerű- de műszaki rajzot tudok neki adni az alkatrészekről.

Egyenlőre itt tartok.

Folyt köv.

Hozzászólások

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Esetleg a Conradtól

Mia a Samuval a Conradtól rendeltunk készletet. 2 hét volt mire meghozák csak a német oldalon volt cikszáma. Akkoriban még nem volt kites.hu és Decatlon sőt az OFerit se ismerük mint beszállítót Smile.