Beszámoló

Sziasztok!

Minden sárkányeresztőt, sárkánykedvelőt szeretettel meghívunk a február 10-én szombaton délután 3 órakor tartandó "Indiában sárkányoztunk" című vetítésre, beszámolóra.
A rendezvény helye: ELTE TTK Északi tömb 3.74-es Tanácsterem. Ha valaki még nem ismeri a helyszínt akkor találkozhatunk előtte a Duna part felőli bejáratnál. Autóval is be lehet hajtani a parkolóba a Magyar tudósok körútja déli vége felől. A sorompónál csengetni kell és a "Biológiai Fizika tanszék workshop-jára jöttem" varázsigét mondani.
Ha van ismerősötök , akit érdekelhet, továbbítsátok neki bátran a meghívót.

Üdvözlettel!

turtle

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Bővült a program!3 órától

Bővült a program!

3 órától több vendég és több téma is lesz. Előtte 11 órától Wágner Laciékkal a Gellérthegyen a Filozófusok kertjében lehet sárkányt eregetni. 2-től pedig az ELTE Gömb aulájában megjáratjuk a ninjákat.

 

 

 

 

Nagy sikerrel zajlott le a

Nagy sikerrel zajlott le a szombati program. A Gellérthegyen ugyan kevés volt a szél - az is elég huncut - , de a ninják, rokkakuk és egyéb kis szelesek jól érezték magukat, velünk egyetemben. A hűvös de kellemes kint létet a fűtött Gömb aulára váltottuk, ahol rekordszámú ninja, plusz egy photon volt egyszerre a levegőben. Ennek ellenére kevés összeakadás történt.

A fő program is igen színesre sikeredett, ahová az ország távoli sarkaiból is érkeztek vendégek. Nagy megtiszteltetés volt, hogy Bodóczky István és a Nagy generáció több tagja is ellátogatott hozzánk. Úti beszámolók, sárkánybemutatók és vidám történetek váltották egymást, amit mindenki nagy érdeklődéssel hallgatott. Például megismerhettük egy különleges cody reptetésének a történetét is. Korabeli fényképeket és igazi ereklyéket vehettünk kézbe, például olyan kiadványokat, amikben még kézzel írott cikkek voltak, saját készítésű keresztrejtvénnyel. Hallhattunk régi hazai és nemzetközi fesztiválokról, harmonikasárkányról és az első hazai "ember emelések" egyik alanya is mesélt "élményeiről". Patinás filmfelvételeken ismerkedhettünk meg az eresztés akkori hangulatával és nehézségeivel.

A tervezett időtartamot jócskán túlhaladtuk, ami jelezte, hogy mindenki jól érezte magát.

Bátran mondhatjuk, nem ez volt az egyetlen ilyen "többgenerációs" találkozó, reméljük hogy mielőbb lesz folytatása, talán épp egy közös reptetéssel összekötve!

Mindenkinek köszönjük a részvételt!

Közben befutott pár fotó: 

Közben befutott pár fotó:

 

És még egy érdekesség!Kaptunk

És még egy érdekesség!

Kaptunk egy linket Gaskó Mátyástól, amelyen megtekinthetők a Magyar Sárkányeresztő Klub régi kiadványai szkennelt formában.

Hatalmas élmény olvasni, hogy abban az időben már hol tartott a sárkányozás. Mindenkinek van mit tanulni belőle! Átfogó írásokat találhattok benne a sárkányépítés elméletétől a gyakorlati technikájáig, a közösségépítéstől a példás szervezettségig, mindennapi kultúránktól a nemzetközi rendezvényekig. Sőt, még sárkányos keresztrejtvényt is Öregmiki tollából!

Ez egy alapmű! Mindenkinek jó elmélyülést, a MSK-nak pedig köszönet a megosztásért!