Műhelyfoglalkozás. (kezdő oldal)

Bevezető.

Engedjétek meg nekem, hogy 22 éves sárkányépítő és eregető múltam révén felbátorodjam, és elindítsak egy ilyen beszélgetést, hogy kezdő és bármilyen szinten sárkányozó érdeklődőnek segíthessek a sárkány építésében, reptetésében, a magam szerény módján.

Persze ne várjatok tőlem mindenre megoldást, mert én sem tudok mindent de próbáljunk meg közösen segíteni egymásnak.

Egyúttal előre elnézést kérek azoktól, akik jobban tudják, és kérem őket javítsák ki botladozásainkat, szóljanak bele, és osszák meg velünk tudásukat.


Javaslatom, hogy ami itt megjelenik képben, írásban, mentsétek el magatoknak, hogy később egyszerűbben érhessétek el gépeiteken.

 

Először is egy kérdés: Mi az a legnagyobb probléma ami gátol Benneteket egy (vagy több) sárkány elkészítésében?

Gondolok itt arra, hogy; mit, mekkora méretben, miből, mivel, és hogyan készítsetek.

Ha csak egy-egy "mester"fogást szeretnétek tudni, bátran kérdezzetek.

Remélem napra készen tudok (tudunk) segíteni egymásnak, mert én is várom a jó ötleteket.

Arra gondoltam, hogy amint néhány kérdés összejött, egy összetett írásban fogom összefoglalni a válaszokat. Ha kell képekkel is megpróbálom illusztrálni.

Tehát, lóra fel és kezdjétek gondolataitokat összeszedni, és bátran kezdjetek bele saját sárkányotok elkészítésébe.

Hozzászólások

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Le Virus

Legmélyebb tiszteletem!

Érdeklödni szeretnék, hogy hol lehet kapni Budapesten müanyag vagy gumi sárkány alkatrészeket? Gondolok itt a szárny vég dugóra, T-idomra a szárny feszítéshez és a párjára amit rá kell erösiteni a vászonra, stb.

alkatrészek

Ha minden igaz: Decathlon áruházak. Komplett készletek vannak: egész sárkányhoz való  fittingek. Illetve ha ez nem megy akkor a reflextől tudod megrendelni, illetve a modell.hu-n.
Sok sikert!
samugyuri/3S

Miki!Tetszik az ötleted!

Miki!

Tetszik az ötleted! Engem elsősorban olyan elméleti dolgok érdekelnének, hogy pl. egy saját ötletet hogyan kell megvalósítani. Mire kell odafigyelni az építésnél (vitorlaméret, súly, egyensúly, kantár...) Most kezdetben az egyzsinórosokra koncentrálva.
Mindenféle építésben benne vagyok! :)

Harci

Másodszor kezdem írni eme sorokat, de csak azért is leírom. Szóval naccerű kezdeményezés. Jómagam másokhoz hasonlóan általánosiskolában építettem egy rombusz sárkányt. Annak rendje és módja szerint - mivel szeretett tanárunk sem értett hozzá -, "csak" szép volt, de sohasem repült. Addig rohangáltunk vele, amíg összetörtük.

Szóval a külföldi linkek között kotorásztam és teljesen lenyűgözött Gerhard és Daniela harcisárkány szenvedélye. Ha lehet, akkor vegyük fel a programok közé.

Köszi/Hatiti

Re: Harci

Kedves Hatiti!

Köszi a hozzászólást. Ezt vártam.

Na ez az egyik, amit nálam jobban tud Andaházy Laci. Azonnal felveszem vele a kapcsolatot és kiokoskodjuk, miként lehet ezt nyélbe ütni.

Csak előre bocsátom, végignézve most a Gerhard képeit, a kinézet, ahogy egy sárkány mutat, egy dolog, és elkészíteni egy másik komoly dolog. És ha még a kettő sikeresen találkozik, mint Ggerhardéknál, az a csúcs.

Igérem lesz ilyen harci sárkény építés is.

Várom további ötleteteket.

 

program előre

Ha javasolhatok valamit:

Szerintem érdemes lenne összeállítani egy olyan programot, ami minden hétvégén monygyuk szombatonként 10 órakor kezdődne és valaminek a jegyében telne (harci, trükk, Genki, Rokkaku, Hata, Cody stb.) . Ha jan. feb. márc. hónapokra előre összeállítjátok mindenki tudná mi érdekli és tudna előre tervezni. Ha valamelyikre kevesen jelentkeznek az akár el is napolható. A belépő lehet pár száz forint az alapanyagokra, vagy/és egyszerűen egy tálca süti és üdítő/bor stb.

Elnézést nem akarok okoskodni. Nektek tudom nagyobb tapasztalatotok van ebben.

re: program előre

Hát ez nagyszerű lenne, ha volna egy fix helyiség ahol ezt meg lehet tenni. Hozzám csak nagyon korlátozott idő és létszám állna rendelkezésre.

Én nem is erre gondoltam, egyenlőre. Hanem, ha elméleti kérdés merül fel azt megbeszéljük itt, esetleg valahol eresztés közben. Abban reménykedem, hogy így is tudok segíteni, néhányotoknak. Van egy halovány reménysugár egy "klubhelyiségre" de ezt ne vegyétek még k.p.re.

Úgyhogy ott még nem tartok, hogy heti programot hírdessünk, bár ez gyakorlat volt "annó" a "MSK" Lágymányosi K. Házban.

Kis türelem, de ne keseredjetek, mert valami lesz!

Addig is gyűjtsétek a kérdéseket, és tegyétek fel bátran, elméletben megpróbálunk mindent megbeszélni.