Videó készítés?!

Andaházy Laci hozzám fordult egy kis segítségért. Nem sokat tudtam Neki mondani, hátha valamelyikőtök, főleg HeroZero, és Samu, rátok gondoltam.

Igí szól a levél:

Nikonomat utólérte a végzete igy én is Panára váltottam.
Ezzel nagyon jó kis videókat lehet készíteni, csak szeretném utólag szerkeszteni, címfeliratozni, egy kicsit megvágni, vagy többet összekapcsolni.
Lehetséges ez valamilyen egyszerű és főleg ha lehet magyar nyelvű programmal?
 
A gépemen találtam kettőt (Windows Movie Maker és Nero Vision) de nem boldogulok velük, mert csak állóképként kezeli.
Aszongya hotty nem jó a formátumom.
 
A műleírás szerint Motion JPEG formátum és .MOV kiterjesztés amit a masina produkál HD minőségben.
Lejátszva akár TV-n keresztül is szuper a képvisszaadás és a hang is csak jó lenne címet adni neki, stb.
 
Előre is köszi,
Laci
Kérem aki tud segítsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönettel Miki

 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Videós dolgok

Nos, a HD videó mindaddig szép és jó dolog, amíg nem akarunk a felvett anyaggal dolgozni. Mert ugye a HD anyaghoz elvileg nagyfelbontású HD tévé kell(ene), hogy értelme legyen a HD-nek. Aztán ha lemezre írnánk, akkor Blu-ray író és persze Blu-ray asztali lejátszó... manapság még anyagilag zsákutca. A számítógépes utómunkához pedig egy igen erös számítógép és óriási winchester szükséges! Persze nem kell elhajítani a kamerát messzire. Inkább érdemes átállítani HD-röl 640x480, vagy 720x576-ra és máris egy kezelhetöbb alapanyagot lehet rögzíteni, amit feltehetöen könnyebben kezelnek a videó-szerkesztö programok. Az alapvetö editálást lehet, hogy a kamera maga is megcsinálja, pl. ki- és beúsztatás, feliratok elhelyezése, effektek. Érdemes megnézni, lehet, hogy rengeteg idö és bosszúság megspórolható. El kell olvasni a kamerához kapott útmutatót! Én ugyan Macintosh-t használok és így nem nagyon vagyok képben a Windows-os videószerkesztésben, de a TMPGEnc 4.0 XPress nevü programot nagyon dícsérik. Ezzel a felvett HD anyagot lehet konvertálni kisebb, használhatóbb formátumokra. Itt megnézhetö: http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/product/te4xp.html Tehát ez a program kezeli a HD felvételeket is, ahhoz azonban elég izmos számítógép kell, 3 GHz-es processzor és legalább 1 GB memória. A szerkesztési munkához sokféle program van Windows-ra, az ingyenesek szerényebb tudásuak de legalább ingyenesek. Rá kell keresni a Google-el és el kell olvasni a leírást róluk, én nem használtam konkrétan egyet sem, de az "ingyenes videó szerkesztö" keresésre sok találat van. Magyar nyelvü program sajnos "fehér, mint a ritka holló..." Egyet viszont ajánlhatok, ez sem magyar és nem is ingyenes, viszont a 30 napig müködö próbaváltozatot érdemes letölteni, a neve: ADOBE PREMIERE PRO CS4 és az egyik létezö legjobb szerkesztö otthoni célokra és még sokkal többre is. Megbírkózik a HD videókkal, persze kellöen izmos számítógép-konfiguráció kell ehhez is. Az adobe.com címen ingyenes regisztrálás után le lehet tölteni. Érdemes.