Axel Klub

Asszem túl vagyok az első jelentős lépcsőn és beléphetek – önhatalmúlag – egy magasabb osztályba az „Axel klubba”. Megy az Axel jobbra-balra. Tudom öreg rókák mosolyognak, mert ők már nem is emlékeznek erre az időre, de azért pár gondolatot mondanék a kezdők biztatása végett. Mivel csupán két hónapja kezdtem el, ezért pontosan emlékszem mitől kaptam frászt a legelején.

Nem volt teljesen tiszta, hogy mi fog történni, ha összetekerednek a szálak, ezért kétségbeesetten igyekeztem visszafele is pörgetni. Sokszor ez átment kapkodásba és gyakran vertem bele a sárkányt az anyaföldbe.

A vég nélküli és néha a nap vége fele már unalmassá váló vizesnyolcasok, így utóbb visszatekintve nagyon hasznos tapasztalatgyűjtésnek bizonyultak. Ma már sokkal magabiztosabban tekergettem jobbra meg balra a sárkányt. Sőt, amikor korábban a föld felett pörgő sárkányt szinte biztosan lezúztam, ma már nagyobb arányban sikerül kiemelnem.

Ahhoz kedves kezdő barátom, hogy Axel klubba eljuss legalább két hónap, de ügyességtől és sárkánytól függően három hónap hétvégéire van szükség. Legelőször a toló és húzó fordulókat, majd a Snap Stall-nak nevezett hírtelen megállást kell gyakorolni a széleken.

Fontos, hogy a le- és felszállásokat, valamint a szárnyvégeken történő pipiskedéseket (Wingtip Stand) gyakorold a két szélén.

Ha kiegyensúlyozott karakterisztikája van a sárkányodnak, akkor érdemes az egyik szélétől a másik széléig kibillenés nélkül gyakorolni a Side Slide –ot, úgy hogy a két szárnyvég a földet nézze a hasa pedig téged.

Itt most felajánlok bárkinek egy üveg minőségi bort, ha valaki oda-vissza az én Tangommal ezt az egy szerűnek tűnő trükköt megcsinálja!

Ugyan ezek a fent említett lépések nem olyan látványosak, de megtanítanak kommunikálni a sárkányoddal. És ez a legfontosabb. Jól mondja Dodd Gross bácsi és a többi DVD-n is ezt hallani, hogy addig nem lehet Axel végrehajtani, amíg nincsenek meg ezek az alapok.

Hozzászólások

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Axel Klubtagság

imi

Szia Hatiti,

szeretnék jelentkezni az Axel Klubba ha van tagfelvétel. Már legalább fél lve készülök rá, de csak a múlt hétvégén jött össze az első Axel. Egyedül nem boldogoltam, de szombat, vasárnap Oferi segítségével végre sikerült. Kicsit bizonytalan ugyan még de már nem reménytelen. Bővítetted már a repertoárodat(Fed Klub, stb), hol tartasz?

Üdv Imi

 

Az enyém hosszabb

Imi! 

Nem gondoltam volna, hogy több időt vesz igénybe a következő lépcsőfok. Életemben sokmindent tanultam már és általában hamar ráéreztem a következő lépésre. Itt ez nem igaz, sajnosCry. Főleg, ha egyedül bénáskodsz. Öt egyéni alkalom egyenlő egy Matyitér valamelyik mester okításával. Például már vért p..tem a Half Axelemhez, de még mindig béna és felismerhetetlen volt. Samu elmagyarázta a múlt hétvégén és azóta már kivehető mi akar lenni.

Szóval nekem hosszabb idő kell a következő lépcsőfokhoz, asszem.Undecided

Üdv a klubban.

Nagyon jól haladsz a tanulással gratulálok. Ez tényleg egy jelentős lépcsőfok. Nekem majd egy egész évembe került, hogy mindkét kézzel stabilan tudjak bárhol Axelt csinálni. Csak hétvégeken tudok reptetni és közel se tanulok ilyen tudatosan mint Te. Nagyon jó választás volt a Tango tanuló sárkánynak Csak javasolni lehet minden kezdőnek aki komolyan akor foglalozni a reptetéssel. Én olcsó sárkányokkal kezdtem aminél az is nagy öröm volt hónapokig hogy fenn marad. Első komolyabb eszközöm a saját készítésű Wacko, ezzel már meg lehet csinálni azokat a csodákat amiket írtál. Ez nem tanuló sárkány minden kicsit nehezebb vele legalábbis a tanulás időben.
Vannak sárkányok amik jól tanítják a trükköket. Tehát kedves kétzsinóros sárkánnyal ismerkedő, okos ember a más árán tanul. Nem szégyen kérdezni, és fontos a jó sárkány
Stubi

Axel klubb

Hatiti: Gratulálok az Axeledhez! Mosolygásról szó sincs, hisz ez az első nagy lépések egyike!! Axel, Halfaxel, aztán innen már nincs vissza út!

Feri

Nem azért

Köszi Feri a biztató szavakat, de tényleg azért írtam mert szeretném, ha a mostani kezdők bekapcsolódnának a monológomba és még véletlenül sem azért hogy vállveregetést provokáljak ki tőletek. Azért köszi, rendes tőled.