Vírusfertőzés

Pár hete kitaláltam, hogy egy trükksárkányt kellene építeni. Az ötletet Samusárkány Geminis beszámolója adta, de mivel a Geminiről nem egyértelműek a fellelhető doksik, valami mást kerestem. Hosszas googlézés, külföldi fórumok olvasgatása után találtam rá az ideális megépítendő sárkányra. A neve Le Virus, tervezője Christian Derefat. Ő egy belgiumi sárkánytervező és pilóta. Az oldaláról le lehet tölteni a tervet, de ez nem igazán bőbeszédű. Szerencsére van egy másik oldal , ahol részletesen le van írva minden, milyen anyagok kellenek, a tervek több formátumban, az apróságokról is részletes fényképes illusztráció. Az oldalon van egy jávás progi , amivel meg lehet alkotni a sárkányunk színeit. Nekem ehhez semmi érzékem nincs, Marcsinak viszont szerencsére van, a sárkány megjelenése az ő ízlését dicséri.

A sárkány építése közben sajnos csak pár fényképet csináltam, így részletes építési beszámolóval nem tudok szolgálni. Aki ugyanúgy, mint én, totál kezdőként most akar belefogni egy trükksárkány építésébe, annak a következő oldalt tudom ajánlani: Orange plan. Itt fényképekkel van illusztrálva, hogy is kell csinálni.

Bátran kezdjetek bele az építésbe, mert leírhatatlanul jó érzés alkotni. Természetesen közben néha úgy érzi az ember, hogy soha többet nem fog bele, mert épp szenved valamivel, de a kész sárkányt látva elmúlnak ezek az érzések.

A Le Virus-om még nem készült el teljesen, hátra van még a jojo stopper, az orrát is meg kell erősítenem, mert nem igazan sikerült túl jól, és kell egy tasakot is csinálni. A kantárját is kb. 1 óra alatt kötöttem meg, pedig Oferivel múltkor arról beszéltünk, hogy egy jó kantár megkötéséhez minimum 3 óra kell :)


Szeretném megköszönni a segítséget tesómnak a terv módosításáért, ő csinálta meg a panelekre az átfedésekhez szükséges ráhagyásokat.

És hogy mi lesz a következő? Nem tudom, de hogy lesz, az biztos.

Képek és videók az első reptetésről a képtáramban találhatóak.

Hozzászólások

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Köszönöm!

Köszönöm mindenkinek a gratuláló hozzászólásokat!

Újabb fertőzött

Csatlakozok én is a fertőzött osztályhoz . Nem nehéz elkapni ezt a Vírust .
Sikeredett nekem is kipróbálni, megreptetni. Élmény a Vírussal szálni ! Azt is mondhatnám : kábítószer, és a legkeményebb fajtából !
A szelet megfekszi a kicsike (kicsike ? - rendes felnőtt méret !), amikor az Overt már rendesen húzgatni kell akkor ő még vígan repeszt .
Kissé akaratos - de ez előnye : ezért lehet trükkből-trükkbe küldeni . Elindítom a trükkbe - csinálja magától (valaki jól megtanította ?) és a következő trükkhöz erélyesen, határozottan kell a parancsot megadni - és már azon dolgozik .
Folyamatosan kontrolálva csuda dolgokra képes .
A hátára fektetve egy álom: pörgetve ott marad a helyén és szinte magasságot sem veszt ! Csodálatos .
Összeségében egy remekbe sikerült darab, mindenkinek merem ajánlani elkészítésre, vagy akár megvételre is : megéri az árát, nem fog benne csalódni !

samugyuri/3S

Fertőzött

Ma átestem a Zoli vírusának második tesztreptetésén is, a szél elég kellemes volt így most komolyabban is ki tudtam próbálni. Másképp kell kezelni mint az overt, de kis megszokás után (10perc) már könnyedén csinálja ugyanazokat a trükköket. Picit gyorsabban reagál (sebesebben), de biztosan lehet trükkökbe vinni, bent tartani, és trükkből trükkbe átvinni. Könnyen megcsinálható vele: a szárny végekre való leszállás, backspin (háton forgatás), hasról felszállás, természetesen az axel, halfaxel, fade, és Lasy Susan, stb.. Ja és yoyozik is könnyedén, de erre már nem volt időm. Hozzáteszem, ezeket úgy gyakoroltam hogy nem az én sárkányom tehát vigyázva, óvatosan. Nekem nagyon tetszik, csak ajánlani tudom, érdemes megcsinálni!
A vírushordozót is láttam, pöpec!
A Zoli varrásával kapcsolatban: Fantasztikusan tetszik, mint egy gyári úgy néz ki! Precíz pontos. Ha valaki megnézi a varrást, nem hiszi el hogy Zoli eddig azt sem tudta hogy mi fán terem a varrógép.

Gratulálok hozzá!!

OFeri

Mit, hol, mennyiért?

Teljesen felcsigáztál. Pár órát elkalandoztam azon a nyomon, amit adtál forrásként. Bár még messze állok attól, hogy nekiessek egy saját megvarrásához, de azért gyűjtöm az infókat.

Szóval talán másokat is érdekel, hol lehet megfelelő minőségű alapanyagokat beszerezni? Mit kóstálnak? Mit tudnál kezdő varrónőknekKiss ajánlani a saját tapasztalataid alapján? Mit csinálnál másként? Mi lesz a következő? Lesz -e következő?

Anyaglista, nem teljes!

Hello!

Nagyjaból összeszedtem a drágább alkatrészeket.

Név
Euro/db
Darab
Összesen
Exel Extreme 6 mm 165 cm
6,22
3

18,66

Sky Shark 5PT 825 mm
112
22
Szénszál 2mm
2,11 2,1
Szénszál 3mm
2,44 1 2,44
50 mm széles dacron 4 méter

0,75

4 3
25 mm széles anyag a vitorla alsó részének a szegéséhez 4 méter
0,3 41,2
Mylar az erősítésekhez (10 cm széles)

2,8

1 2,8
Kétoldalú ragasztószalag 6mm széles, 50 méter hosszú
5,1 1 5,1
Eddig összesen
  

57,3

 

    
ICAREX Polyester 140cm széles, 1 méter a legkisebb mennyiség / szín
10,5  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez nem a teljes lista! Ami nincs benne: orr anyaga, kantár, csatlakozók, varrócérna, meg biztos egy pár apróság. De ugy nagyjából lehet látni, hogy mennyi az annyi.

Én mindent a chill-out.net -ről rendeltem.

Az olyan kezdő varrónőknek, mint én vagyok a gyakorlást tudom ajánlani Laughing Kezdésnek sima ruhaanyagon, utána meg a szabáskor keletkezett hulladékon.

Amit másképp csinálnék az a sárkány orra, valami erősebb, merevebb anyagból csinálnám. Rengeteget tanultam, amit szerintem mindenkinek meg kell tapasztalni, és biztos a következő építésnél is újabb dolgokat fogok megtanulni. Tervek a következőre vannak, de még nem tudom, hogy mi lesz (talán gemini vagy egy revo)

Nyugodtan kérdezzetek, és megpróbálok válaszoni. Ha nekem nem sikerül, akkor valaki, aki már profi az építésben. Mert én még nagyon az elején járok ennek a szakmának.

üdv,

Kiss Zoltán

Gratula

Minden elismerésem és mindezt titokban. Merthogy mások hangos dobpergéssel beszélnek a tervezésről is. Szóval én is várom a beszámolókat másokhoz hasonlóan.

Fertőző !

Először is egy nagy gratuláció ! a többit majd ha láttam is élőben !Smile
Remélem alkalmam is lesz kipróbálni ! A videók alapján nem kispályás alkotásról van szó . Még a végén kedvet kapok a megépítéséhez (csak varrni ne kellene) .
Szóval amit láttam eddig róla az tetszik nagyon !

És a meglepi ide is :http://samusarkany.spaces.live.com/
egy kis nézni való !

samugyuri/3S

Köszi

Ma (hétfőn) nem megyünk a Mátyásföldre, nincs semmi kedvünk Pestre menni. Természetesen kipróbálhatod ha legközelebb összefutunk, bárkinek kölcsönadom egy kis repkedésre.

Nekem az építésben nem a varrás volt a legnehezebb, amin meglepődtem, mert varrógépet eddig csak fényképen láttam. Egy kis gyakorlással egész belejöttem, épp az elöbb varrtam meg az overemen a csúnya szakadást.

kzoli