A Levegő Napja Jásszentlászlón

Hétfőn, azaz július 2-án egy kedves felkérésnek eleget téve Jásszentlászlón,a Kézműves tnyán tartottunk sárkányos bemutatót az ott táborozó yerekeknek.
Mivel más jelentkező nem akadt, a két lányommal autóztunk oda és próbáltuknépszerűsíteni és bemutatni a sárkányozást.
Az időpont nem éppen egy felhőtlen eregetésre alkalmas, este hét órai kezdéssel.De belevágtunk. Aztán az időponttal más bajok is voltak: 7 órakor vacsoráztak a gyerekek,majd a kicsik (alsósok) fürdeni indultak.
A kezdés.
Mivel még vacsoráztak volt időnk egy-két sárkányt összerakni, felengedni és reptetni az esti rohamosan csökkenő szélben. A tehén hozta a formáját és jó magasan legelészett mire a siserehad meglepett minket. Pár perces pánik lett urrá rajtunk, mert nagyon sokan voltak.
Pillanatok alatt előkerültek a nap közben általuk készített "szellem" sárkányok.


Ezeken volt és még lett volna mit javítani. Hogy a reptetés öröme tapintható legyen kiosztottuk a Miki által felajánlott siklókat. Az öröm és az őrület határtalan volt! Mintha ezer vad kiscsikó szabadult volna el. Gyakorlatilag minden repült, amin cérna volt.

Volt összeakadás, bogozás, törés, szakadás . Minden ami egy sárkányozás elengedhetetlen tartozéka a kezdet-kezdetén .Közben pedig a kérdések százával: alig győztük levegővel a válaszadást, a bemutatást. Kelett beszélni a sárkányeresztés történetéről, a sárkányok fajtáiról, anyagokról, építésről, reptetésről, mindenről. Ja ! És linkelni nem lehetett!
Hihetetlen gyorsan szaladt el az idő. Alig vettük észre, hogy ránk sötétedett és a táborlakóknak is esti mese és takarodó van. Este 10 óra. Összepakolás, berámolás és búcsu.

Fáradtan, jóleső érzéssel jöttünk haza.