:D

előszőr is szeretném megköszönni h a figyelmembe lett ajálva h a lidiben lehet majd kapni pici pézé pici sárkányt!!!

átmentünk délben muterommal ohára h megvegyük a sárkány.meg vettük :D:D:D kezdésnek nagyon is megfelel.(nekem)
szóval! hazaértünk és elszabadult a pokol,ilyen gyorsan még sehova sem siettem.rohantam haveromhoz h mehetünk már?kijutottunk.szerencsére nem a focipályára mentünk hanem a volt cukorgyár hatalmas répalerakójára.elővettem a csomagból és már repülni akart :) eléggé fujt a szél.
na lássuk a használatit!két ki hurok a két madzagra és kész is.
letekertem kb 15-20 métert, a széllel hátnak.szépen repkedett.párszor átfordult és ugye egy nagy X lett a két zsinórón,ilyenkor kitört a pánik :D persze a földbe fúródótt és a hibát elháritottunk.
kezdtem a nyolcasokkal,eleinte nem jött össze de ráérezve az "izére" tuttam h nem kell veszettül cibálni :) az már ment.rájöttünk arra is ha hirtelen rántást csinálok akkor a nagy X-eket ki lehet küszöbölni a levegőben is.nagyon élveztük az egészet,jobb mint itthon ülni.váltottuk egymást és igy nagyon hamar eltelt az a 3 óra amit kint szenvedtünk.
besötétedett és kitaláltuk h megnézzünk h meddig tud felmenni,nagyon sok zsinórt letekert.lehet h bután hangzik de mintha azt éreztem volna h nyúúúlik a zsinór.egészen fent már nagyon nehezen lehetett irányitani.végül a földbe épitve zártuk a napot.meg egy jo kis gubanccal,de elháritva kijelenthetem h megérte megvenni és szenvedni vele.
nagyon jó az érzés,olyan mitha egy kilós ponty húzna rángatna a zsinór másik végén.ha meg nagyon erősen fúj akkor elég jól húúúúúz :D
de viszont ha csendesedik a szél egyből összeomlik az egész :(

rem holnap is fúj a szél

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

zümi

Már nem emlékszem hogy a 175-nél lehet e állítani a kilépő élek feszességén?
Ha igen akkor mindkét szárnyvégnél van egy kis zsinór ami a vitorlából (kilépő élből) bújik ki. Azon kell icipicit alig érezhetően feszíteni és elmúlik a zümmögés. De van aki úgy szereti.

Az az igazság hogy

Az az igazság hogy sárkányozás közben mindig mozogni kell. Null szélben és nagyszélben persze többet. Nagyszélben egy leszállás egy rövid sprint is lehet a sárkány felé.
Optimális szélnél egy sima felszállásnál karhúzás és 2-3 lépés hátra, leszállásnál megfelelő karmozdulat és 2-3 lépés előre.
Bukfenc fordulóknál a szélablak szélénél amikor a sárkány veszt a sebességéből akkor pár lépés hátra hogy szelet (sebességet) termeljünk a sárkányba a fordulóhoz.

Végül is mozogni mindig kell, mert avval szabályozzuk a sárkányra ható szél erejét.

Genesis

Itt a legfelső sárkány az nullszeles:

http://www.sarkanyereszto.hu/elado-hasznalt-sarkanyok

Itt van róla egy videó:

http://en.eolo.com/kite-videos/sport-pro/genesis-sp8313-video-02/

Szerintem kenterbe veri az összes Winget.

Viszont nem bírja a nagy szelet, ezért csak második kiegészítő sárkánynak ajánlott.

És ha jól tudom zsinórt nem ad a gazdája.

 

Köszi. Néztem a videot, de

Köszi.

Néztem a videot, de nullszél ide meg könnyűsárkány oda , azért elég sokat kell rohangálni egy ilyennel.

Idő

Köszi. Így már kezdem átlátni a dolgokat. Van valahol olyan video ahol nem csak a sárkányt,hanem az azt irányító embert is mutatják? Továbbá mennyire gáz sötétedés után de kivilágított helyen sárkányozni? (én eddig a lakihegyi adótorony körül próbáltam. ) Továbbá esőben vagy hóesésben lehet?

Itt van pár

Szia! Itt találsz néhány jó kis oktató filmecskét. Persze ez már a trükközésröl szól, és neked talán még nem volt szerencséd kétzsinóroshoz, de ez majd jól jön késöbb is. http://cid-268807a1b99b3f7c.profile.live.com/Lists/cns!268807A1B99B3F7C!103/ Itt pedig néhány animáció: http://en.eolo.com/kite-tutorials/freestyle-tricks-3d-animations/ Az, hogy milyen idöben eregetsz, csak rajtad, a lelkesedéseden múlik. Én esöben nem szoktam, minden más jöhet, csak szél legyen.

kezdő

Sziasztok!

Nemrég megtaláltam egy "sárkányt" amit még  valamikor tizenvalahány évesen kaptam. Fa merevítők, neylon anyag, itt ott sérült. Szigetelőszalaggal rendbe raktam és kiprobáltam. Kb 20 percig működött, mégpedig úgy hogy időnként szigetelőszalaggal rendeznem kellett  a szél okozta károkat. :)

Aztán amikor már több volt a szigetelőszalag, mint maga   a sárkány  akkor feladtam.

De a legszebb az egészben, hogy 30 évesen mindezt élveztem. Mármint azokat a perceket amikor működött.És most tovább kellene lépnem, de ehhez segítség kellene tőletek.

Sárkányt vennék, de nem tudom milyet, mennyiert?

Egyzsinorosat vagy 2 zsinorosat? 

És persze anyagilag se akarom bagy költségekbe verni magam, de sz@rt se akarok venni. Hervisben nem volt, dechatlonnal telefonon beszéltem, ott van.

Légyszi adjatok tanácsot! Kösz.

 

Szia, akosright! Hát így

Szia, akosright!
Hát így megy ez, nem figyelsz és már rá is kattatnsz! Ilyen a sárkányeresztés.
Mivel fel tudtad ereszteni a régi, itt-ott hibás sárkányodat, már láthatod, hogy nem is olyan ördöngös dolog ez, ráadásul nagyon el tudja szórakoztatni és büvölni az embert. Én merem állítani, hogy minél idösebb az ember, annál inkább.
Feltettél egy kérdést, ami nagyon lényeges, vagyis hogy egy vagy kétzsinórost vegyél-e.
Az egyzsinórost már ismered. A lényeg itt azon van, hogy minél könnyebben felszálljon és minél szebb legyen, az irányíthatóság annyira nem számít, bár vannak elég pontosan irányítható egyzsinórosok is.
Kétzsinórosokat illetöen nézd meg ezeket a filmeket, hogy képben legyél:
http://en.eolo.com/kite-videos/sport-pro/
Ezek után bizonyára lesz pár újabb kérdésed, amire itt biztos, hogy itt választ kapsz.
A Decathlonos sárkányokat illetöen olvasd el ezt:
http://www.sarkanyereszto.hu/sport-ri-s-s-rk-nyai-v-lem-nyek-wing-modellekr-l

Jó szelet!

csomó

Helló!

Köszi a  választ. Igazad lett itt az ujabb kérdés.

Szóval a kétzsínorosnál mennyir e áll fenn a két zsinór összecsavarodásának esélye? Azaz ha elkezd forogni a sárkány akkor utána nem leszi rányíthatatlan?

Ha arra gondolok, hogy érdekesebb akkor a 2zsinorost venném, viszont ha félek a kezdeti kudarcoktól akkor az egyeset.

Egyzsinóros-kétzsinóros

...sőt több!

Kedves akosright!

Halld meg egy "Öreg" sárkányos szavát is.

Remek szórakozás a sárkány eregetés. Ugyanilyen klassz, ha Te magad építed meg a sárkányodat, és az repül is.

24 éves sárkányozással a hátam mögött, azt mondom, akár veszel, akár készítesz egyzsinóros- vagy kétszinóros sárkányt, a legfőbb szempont a szorgalom és a türelem.

Tapasztalatom alapján azt ajánlom, ha veszel sárkányt, NE a csábító olcsó "Hervis", "Lidl", meg hasonló helyről vegyél, mert akkor a kudarc majdnem biztos. Decatlonban már jók is vannak de nem mindegyik. Nézz körül az ajánlott linkek között található vásárlási lehetőségekből, vagy a felajánlott "secondhand" kínálatból.

Közben ajánlom próbálkozz az egyzsinórosokkal is. Leginkább készíteni, mert akkor igazi az öröm, ha saját műved repül.

Szíves figyelmedbe ajánlom még az én honlapomat is: http://oregmiki.fw.hu ott is a "Nyílt levél egy kezdő sárkányeregetőnek" írásomat.

Jó szelet és várjuk a további kérdéseket, esetleg a személyes találkozás is sokat segítene.

Szatai "Öreg" Miki Újpestről