Lódarázs

MiniAzaz a Prism Micron. Amilyen kicsi olyan vidám. Egy reptetést nem lehet röhögés nélkül végigcsinálni. Elég nagy szél kell neki. Természetesen repül kicsiben is, de abban nincs semmi élvezet. Igazi adrenalin bomba. Szóval, ha elég nagy a szél, akkor pörgesd jobbra vagy balra, közben úgy morog, mint egy lódarázs és húzza csudaszép farkincáját. A legnehezebb és egyben a leglátványosabb az egyik forgási irányból a másikba áttérni minden elfekvő nyolcasra emlékeztető hosszú átment nélkül. A nehézség abban van, hogy mindezt földközelben kell végezni, mert ott fogja legjobban a szelet. Ott pörög, morog a legerősebben és persze közben süllyed. Ha elég gyors vagy, akkor nem látod az orrát sem, így lutri amikor váltasz melyik irányban jössz ki belőle. Ha a föld, akkor  Game over! A Bébi sárkány fesztávja megmosolyogtatóan kicsi, néhány arasz, összehasonlítva a trükksárkányokéval. A pányva is ehhez igazodva rövid, 15 méter hosszú és lehelet vékony a cérna is. Remekül bogozható. Ha tanács kell valakinek, hogyan kell össze- és kibogozni, akkor szívesen állok rendelkezésére (az OSOW Koronázatlan Bogozó Nagymestere, Nyíltpályás Nemzetközi Bajnoka, 2006.) . A fogantyúba csak az újadat kell beledugni és az irányításhoz nem kell 5-15 cm-nél hosszabbat húznod. Valóban emiatt az izgágasága miatt teljesen kezdőnek nem ajánlott. De ez sem teljesen igaz, mivel az első erőpróbát Sóskúton a falu felett magasodó kálvária hegyen hajtottuk végre. Itt szinte mindig fúj a szél és most vasárnap reggel különösen erős volt. Kár, hogy a nappal szemben és nekem szemüveges tojásnak még csak beszerzés alatt van a dioptriás hegesztő szemüvegem.

 Szóval Béláékkal mentünk fel a hegyre. Bélának több szenvedélye van – pl. erősen horgászik - ebből következően feleségének megígértem ettől a hétvégétől lesz még egy hobbija. Összeraktam a Micront megemeltem, jobbra-balra bemelegítettem, majd odaadtam Bélának. Született tehetség. Legalább annyiszor vágta földhöz, mint én. Tehát nem teljesen igaz, hogy csak haladók foghatják kézbe. A kezdetekben mindenki vigye minél magasabbra és tehetségétől és bátorságától függően eressze lejjebb. Bélának is ezt javasoltam és egy félóra múlva már nem tudtam tőle visszakérni. BélaValóban törhetetlen. Ugyan nekünk sikerült rögtön az elején a fő gerinccel kilyukasztani a „fenekét”. A nagyobb sárkányoknál ez egy T elem zárja, amit egy tépőzárral lehet kinyitni. Itt ez nincs, csupán egy kis gumi kupak cca. 1 mm falvastagsággal. A gumit mi könnyedén átlyukasztottunk, majd a szöveten is átment a pálca, ami itt nem tépőzáras. Ettől a kis konstruktőri hibától eltekintve remek, kiegyensúlyozott a miniszörny.

Sajnos a csomagolásában, a tokban semmilyen leírást, technikai adatod stb. nem találtunk. Szerencse, hogy a honlapon van pár információ. Ezt talán jelezni kéne a gyártónak, mivel elég ritka manapság, hogy veszel bármilyen ketyerét és ne lenne hozzá valami leírás. Emlékszem vagy tizenöt éve vettem az államokban egy aroma-mécsest –akkor nálunk ilyen még nem volt – és három oldalas leírás volt hozzá, hogy függöny közelébe ne helyezzük, meg hogy el ne aludjunk mellette.

Összefoglalva mindenkinek ajánlom, aki egy kis vidámságot szeretne varázsolni a hétvégéibe és sajnálja/óvja a csili-vili sárkányát a nagy erejű szélben.

Micron közeli(Attila mit fizettek?)