Sárkányfürdetés

Tegnap a nagy melegre való tekintettel (meg jobb dolgom nem akadt!) megfürdettem két sárkányomat a Balatonban Zamárdinál .

Elsőnek a tehenet ( egy zsinóros ) vittem be , mert a nád miatt be kelett , és vízben állva húztam fel . Gyenge szellő volt , így a tőgyike szép lassan felkúszott a nád , majd a fák fölé . Gyanús volt az eresztő zsinórom , aztán rájöttem miért : toldott-foldott volt és a víztől a csomók elkezdtek szépen lazulni . Vízes , szétázott újakkal nem leányálom csomókat kötni !
Visszatekerés , fürdetés majd ismét eresztés - szárítás .
Tehén a vízből simán indult ! Meglepett , aztán a játék tárgya ez lett . Beleejt a balcsiba (tőgymosás) aztán ki a vízből !

Felbuzdulva ezen a sikeren tehén a partra és egy kétzsinoros a vízbe !
Áztatással indítottam , majd mivel tapasztalat még nincs egy stégre állította (fektettem) a Venice-t letekertem az eresztőzsinórt , és huss ! Nagy élmény ! Besétáltunk jó messze (majdnem Csopakig !) , hogy ne zavarjuk a strandolókat és repkedtünk !
Kellemes , egyenletes szelecske , pompás balatoni vizecske és egy remek sárkány ! meg én .
Iskolakörök , vízesnyolcasok majd axelek ... víz tetejének karcolása , parádés ! Aztán egyik szárnyél a vízbe , másik szárnyél a vízbe , majd mindkettő ! és kijött ő is a vízből ! Csak türelmesnek kelett lenni vele . A vízben is húzható a szerkezet , csak sokkal nagyobb az ellenállása és miután kireppent még egy darabig súlya van a víztől !

Hosszas játék után elfáradva partra másztunk - piszkosul elfáradtam . A sárki melett még a vizecskével is meg kelett küzdeni : könyékig voltam a vízben , általában . Eleinte igyekeztem "szárazról" irányítani , de ez megy a vízből is , csak jobban igénybe veszi satnya izomzatom - tehát rendesen melós !

Sajna képeket nem sikerült csinálnom (mert sárkány az mindig van nálam ! ) , de majd bepótolom !

A sárkányok és én is jól kiáztunk , felfrissültünk , jól esett !