Nomadcamp (Erdélyi meghívásunk)

Egy nagyon kellemes meghívást kaptunk Erdélybe, Sovata közelében lévő Vármezőre a Görgényi havasok lábához.
Nemzetközi hőlégballon találkozó volt és ennek keretén belül a Nomadcamp sárkányeregetéssel - sárkányeresztő sport bemutatásával - készült a Sárkányeresztő Baráti Társaság segítségével.
Ahogy meghívásukba írták:  "szeretnénk ha az idelátogatók is megismerkedhetnének evvel a csodálatos sporttal és esetleg kedvet csinálnának az itteni embereknek is hozzá".
Ilyen szíves meghívásra felkerekedtünk és megtettünk minden tőlünk telhetőt. Érdeklődésben nem volt hiány, nagyon kedves emberek vettek körül és csodálva, érdeklődve szemlélték a sárkányokat.

Képek:  Vármező  KZoli   OFeri

Hozzászólások

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szováta nem Slovata

Szováta nem Slovata

Köszi, tényleg hibáztam

Köszi, tényleg hibáztam javítom.

Erdélyi kiruccanás

Sziasztok,
Pár szóban merre jártunk:
Szóval kaptunk egy meghívást Erdélyből a Nomadcamp-tól, hogy páran a sárkányos társaságunkból tudnánk e sárkányeregetéssel - bemutatóval részt venni az ottani Nemzetközi hőlégballonos hétvégén.

Kicsit gondolkoztunk (600 km, oda vissza 1200km, nincs autópálya) de aztán Samuval, Zolival, belevágtunk.
Én még nem jártam Erdélybe, hogy kíváncsi voltam e rá??...igazából nem mondanám. Most hogy láttam…hááát Fantasztikus!!!..megint mennék! :)
Mikor megérkeztünk egy gyönyörű jurta kempingbe találtuk magunkat. Kaptunk két jurtát egy 4 és 3 személyest. Na ilyenbe sem jártam még, de ez is fantasztikus volt, eredeti Mongol jurták.
Szombaton az idő nagyon szép volt, de a szél kevés és ráadásul pörgős volt, rengeteget dolgoztunk, hogy valami sari fent legyen, turbinákról szó sem lehetett. Vasárnap az ellenkezője, túl erős szél, Zoli pilotja szerencsére szinte egész nap fent volt, de a szél hektikus erősségű volt. Itt már a turbik is működtek, mert az elképzelés az volt, hogy a jurták fölött pörgessük őket. Sledemet ketten hárman engedtük fel aztán kimértünk egy pontot ahol kelhetett-fekhetett és otthagytuk egy turbival rajta. El is volt magába 1-2 órát, néha Samu ment feldobni ha leesett. Aztán gondoltuk feljebb engedjük turbit fixre kötöttük rajta és kiengedtük kb. 200 méterre amikor a 200 kilós zsinór pukk elszakadt :). Ugrás kocsiba és követni,  (mondjuk itt már elköszöntem tőle és a tubitól) aztán láttuk hogy egy kilóméterre egyhelyben áll és lebeg. Szerencsére beleakad egy háztetőbe a turbina csapágyháza és a teraszon nyugodtan ebédelő család feje felett lévő tetőt kezdte bontogatni :). Mikor oda értünk két ember lógott a zsinóron hogy kiakasszák a kémény lemezeléséből, de szerencsémre nem bírtak vele amúgy tovaengedték volna, eközben a nagypapa egy marha nagy ollót kerített hogy valahogy elvágják a zsinórokat. Úccsó pillanatba érkeztünk Samuval.
Elnézést kértünk, mondták semmi gond :), (tető lemezelés felhajolva, tetőszerkezet kicsit megmozgatva) eltudom képzelni nyugodt ebédelés közben a hirtelen ropogást, szerintem olyan lehetett mintha lopnák a tetőt de egyszerre az egészet :).

Szóval volt kalandos eregetés is a pakliban.

Nekem a legjobb az az érzés volt hogy olyan helyen voltunk ahol mellettünk a hegyekben Medvék és Farkasok voltak, és se egy kerítés se semmi nem választott el tőlük. Nem hagynak kint szemetet, kajamaradékot és ezért nem jönnek oda. Mi nem láttunk medvét de a falubeliek igen, pontosan tudják hogy velük élnek és néha lenyúlnak pár disznót. Farkasok megettek 10 birkát és 4 kutyát ezért a héten leterelték a nyájat a mellettünk folyó patak melletti legelőre.

Na Nekem ezek adták az inputot, adrenalint az egészhez, "Jurta-Medve-Farkas-Sárkány".

Ha jövőre is terveznek sárkányeregetést természetesen akinek van kedve az jöjjön, most már tudjuk mi merre hogy működik.