Double Parasled építés

Double Parasled

 

Sokat gondolkodtam milyen húzósárkányt csináljak, KZoli csinált egy pilotot és arra gondoltunk én egy más típust csinálok próbaként.

Netten böngészve (nem keveset) találtam rá egy svájci sárkányos lekicsinyített sledjére. A többi sárkányát elnézve egy nagyon precíz sárkányépítésznek találtam és kértem tőle pár infót a sárkányról.
Elég meggyőző volt, így hát fél év után nekiálltam.

Akkora panelek voltak amiket szabni kellett hogy először egy asztalt kellett csinálnom neki mert a parkettán ezt kiszabni aztán össze passzintani nem is lehetett volna.

Mérete: 195cm magas, 310cm széles, de felfújódva 360cm széles körül lehet.

6 db 4 mm-es szénszálas cső merevíti.

Anyaga: Ballonstoff

16 méter anyagot vett fel (150 cm széles), nagyon kevés hulladékkal.

Elkészítése kb.100 munkaóra volt.

Közben kicsit (nagyon) izgultam, hogy mennyi értelme lesz ennyit dolgozni vele?..fog e egyáltalán repülni?..mennyire stabilan?..húzó ereje hány fokos szögben fog dolgozni? (már ha fog :) )

Szóval alig vártam hogy valamennyire reptethető fázisba kerüljön, és rohanás matyiföldre próbára!! Szerencsére egy kellemes megnyugtató repülést produkált!
Igazából Kecskeméten volt a főpróbája, szerintem szépen, stabilan, és elég nagy húzóerővel repül. Kevés szélben is működött, rokkakukkal együtt emelkedet és esett le ahogy fogyott a szél.
Ennek a leszedése az égről már kétemberes, ha csak nem áll el a szél.

Most már nyugodtan mondhatom érdemes volt megcsinálni.

Képek az építésről: Nálam
Első reptetés: KZolinál